MACHINERY RENEWAL INSPECTION | OCCUPATIONAL SAFETY AND HEALTH MANAGEMENT OFFICE
» NEWS » MACHINERY RENEWAL INSPECTION

MACHINERY RENEWAL INSPECTION

4 Oktober 2018, Jabatan Keselamatan Dan Kesihatan Pekerjaan, Selangor (JKKP) telah menjalankan pemeriksaan ulangan terhadap jentera yang mempunyai Sijil Perakuan Kelayakan. Pemeriksaan ini dijalankan oleh pegawai JKKP Selangor Encik Khairul Amilin bin Ibrahim dan diiringi oleh staf Seksyen Operasi dan Perkhidmatan, staf PTJ terlibat serta kontraktor penyelenggaraan. Pemeriksaan ulangan jentera ini dijalankan di Pusat Kesihatan Universiti dan Fakulti Pertanian.

Pemeriksaan ini bertujuan untuk memperbaharui Sijil Perakuan Kelayakan jentera yang telah tamat tempoh. Keseluruhan jentera yang terlibat dalam pemeriksaan ini adalah sebanyak 7 unit bagi kategori Perakuan Mesin Tekanan (PMT) iaitu air compressor.

Date of Input: 04/10/2018 | Updated: 05/10/2018 | mohd_muzani

SXFDLAV~